Advokat iz Banja Luke mora platiti preko 2.000KM jer je izjavio da je Dodik Bog

0
253

Banjalučki advokat Dario Sandić prema presudi Osnovnog suda u Doboju treba da plati Sanji Vulić, zastupnici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH 2.000 KM zbog povrede časti i ugleda.

Pored toga Sandić treba da plati i troškove postupka u iznosu od 2.072,61KM.

“Sud je utvrdio da sam počinio klevetu i povrijedio ugled i čast gore navedene osobe koja je Dodika nazvala Bog i drugog čovjeka amebom i novinarima rekla da nije ona kriva što su im male plate”, prokomentarisao je Sandić.

Podsjetimo na izjavu Sanje Vulić:

“Što se mene lično tiče, za mene Milorad Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog i ja nemam potrebu da se pravdam bilo kome. Što se nas tiče u Republici Srpskoj, za nas je Milorad Dodik više od Tita”

Nakon te izjave Sandić je tražio da se preispita njena radnu sposobnost, a nakon toga Sanja Vulić je tužila advokata iz Banjaluke.

Advokat Dario Sandić objavio je zapisnik i rješenje sudske odluke.

Sanja Vulić na sudu je izjavila:

“Prvi osnov zašto sam se obratila za ličnu pomoć i pravnog zastupnika jesu kvalifikacije gdje ugledni adovkat navodi da sam ja budaletina, ljudski minioritet, da mi se priviđaju razni glasovi u glavi i da je to šizofrenija, zatim gdje on poziva da se pomogne napaćenoj ženi i poziva sve građane da podnesu zahtjev kako bi se meni obezbjedila potrebna njega i briga… Osjećala sam duševnu bol, strah i na neki način pritisak da odustanem od svega onoga što radim”, stoji u rješenju suda.

Sandić nam je potvrdio da će se žaliti na odluku suda koju je donijela sudija Ognjenka Cvijanović.

(6yka)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime