Bakir: Penzioner sam, nemam auto, nisam išao na godišnji, skromno živim

0
208

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović gostujući u večerašnjem Pressingu na televiziji N1 je otkrio zašto nije za sebe nije uzeo neku od pozicija u vlasti, a dotakao se i diplome svoje supruge Sebije Izetbegović.

– Slušao sam svoj unutrašnji glas. Nisam se osjećao dobro u prošlom mandatu u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Ja sam penzioner od prije dva dana. Vrlo skromno živim. Nisam već tri godine zaredom išao na godišnji odmor, nemam automobil, ja sam jedan skroman čovjek. Imam nešto ušteđevine – kazao je.

Upitan za suprugu Sebiju Izetbegović i njen status, kazao je da će ona ostati na kantonalnom nivou u politici.

– Ima najviše osvojenih glasova. Svaki put je Sebija bila prva na svim izborima – rekao je.

Upitan je da li će njegova supruga ostati na čelu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

– Ostat će na KCUS-u dok ne prođe mandat, još nekih deset mjeseci – odgovorio je.

Novinarsko pitanje se odnosilo i na diplomu njegove supruge.

– Naravno da ima diplomu. Tražili od nje indeks i predočit će ga. Tu su potpisi profesora sa hrvatskog univerziteta. Dobit će ga. Što se tiče prijava za ispite, nije njeno, znate, da ih čuva. Slučajno ima indeks – rekao je Izetbegović.

Na pitanje voditelja da li je njegova kćerka direktorica hotela Swissotel i Novotel Bristol u Sarajevu, Izetbegović je to negirao.

– Mene su prije 20 godina opisali kao najbogatijeg čovjeka na Balkanu. Moja kćerka nije direktorica, ona je dizajner – rekao je Izetbegović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime