Bećirović: Oružane snage BiH su garant sigurnosti i odbrane naše domovine

0
42

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku pripadnicima Oružanih snaga BiH povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH

“Cijenjeni vojnici, podoficiri i oficiri, uvaženi generali, civilna lica u službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, namještenici, dragi pripadnici i pripadnice Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Ponosan sam na činjenicu da su Oružane snage Bosne i Hercegovine simbol veoma uspješnih reformi, progresa i jedinstva. Kompetentni međunarodni zvaničnici su pripadnike Oružanih snaga BiH proglasili herojima mjeseca”, naveo je Bećirović.

Oružane snage BiH su, dodaje Bećirović, garant sigurnosti i odbrane naše domovine, te predstavljaju jedan od ključnih elemenata zaštite državnosti Bosne i Hercegovine.

“Od samog osnivanja, pa sve do danas, uprkos ozbiljnim budžetskim ograničenjima, Oružane snage BiH su odgovorno i profesionalno izvršavale Zakonom definisane misije i zadatke, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Bosna i Hercegovina je, zahvaljujući Oružanim snagama BiH i njihovim izvanrednim rezultatima u misijama podrške miru, postala prepoznata kao značajan partner u jačanju međunarodne sigurnosti. U isto vrijeme, Oružane snage kontinuirano pomažu civilnim vlastima u slučaju katastrofa i drugih nesreća”, rekao je Bećirović.

Posebno je istaknuo i uputio čestitke na najvišoj ocjeni za uspješno završenu provjeru Bataljonske borbene grupe lake pješadije tokom zajedničkih vježbi sa NATO-om, što je dodatna potvrda visokog stepena interoperabilnosti Oružanih snaga BiH.

“Građani Bosne i Hercegovine su ponosni na vašu predanost i profesionalnost, a naša je dužnost da vam damo punu podršku u daljem razvoju kao i u budućim aktivnostima u okviru evroatlantskih integracije Bosne i Hercegovine. Želim vam mnogo sreće u budućem radu. Hvala vam na predanosti našoj domovini, Bosni i Hercegovini”, zaključio je Bećirović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime