Čovićev portal: Kaznite Komšića, on je glavni razbijač države BiH

0
84

“Milanović nije trebao gurati nešto što ne može proći, a to je takozvano legitimno predstavljanje i konstitutivnost”, rekao je Komšić, koga Čovićev portal ABC naziva “radikanim unitaristom”. 

Mostarski ABC portal, blizak lideru HDZ-a Draganu Čoviću, po ko zna koji put pozvao je međunarodnu zajednicu da kazni člana Predsjendištva BiH, Željka Komšića, jer zagovara građansku državu i protivi se “konstitutivnosti naroda” kao i “legitimnom predstavljanju” na način kako to zagovara HDZ.  

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka Brdo-Brijuni je kazao kako su on i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović zauzeli jasan stav po pitanju konstitutivnosti naroda.  

“Milanović nije trebao gurati nešto što ne može proći, a to je takozvano legitimno predstavljanje i konstitutivnost”, rekao je Komšić, koga Čovićev portal ABC naziva “radikanim unitaristom”

Prohdezovski portal ABC napominje da ovakvi stavovi Željka Komšića nisu nikakva novost te da na njih međunarodna zajednica uopće ne reagira u onom obimu kojem bi trebala a to je sankcionirati Komšića i označiti kao glavnog razbijača Bosne i Hercegovine, odnosno njezinog ustavnog uređenja.

Podsjećamo, sastanak regionalne inicijative Brdo-Brioni održan u Sloveniji nije uspio iznjedriti zajedničku deklaraciju. Kamen spoticanja bila je BiH čija su se dva člana Predsjedništva, Šefik Džaferović Željko Komšić, odbacili zahtjev Hrvatske da u deklaraciji stoji: “Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti u BiH ključno je za stabilnost države, kao i iskrena predanost svih političkih lidera procesu izbornih reformi u punom suglasju s EU standardima”. 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je odbio prihvatiti deklaraciju bez te stavke.

“Moj prijedlog u pripremi ovog sastanka bio je da se u dokumentu spomene i konstitutivnost naroda u BiH. Nama se to čini kao minimum standarda, ali neke kolege iz BiH to nisu dale. Moja dužnost je bila da to predložim”, rekao je Milanović 

Slobodna Bosna

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime