DF se priključio pozivu na sutrašnje proteste ispred OHR-a: Država ne smije biti izgubljena

0
202

DF pridružio se pozivima Derve Sejdića i SDP-a građanima da izađu na proteste protiv odluke visokog predstavnika Schmidta da izmijeni Izborni zakon BiH i Ustav FBiH.

Ako želite podržati naš portal, možete kliknuti na bilo koju reklamu ispod od kojih imamo zaradu po kliku. Hvala!

Također, oni su u svojoj objavi na Facebooku napisali da također pozivaju na mirne proteste povodom namjere Schmidta da nametne “diskriminirajuće, anticivilizacijske i rasističke izmjene Izbornog zakona BiH”.

“Građansko i nadstranačko izražavanje nezadovoljstva jedini je preostali način demokratske borbe protiv rješenja koja produbljuju etničke podjele i vode ka podjeli države Bosne i Hercegovine”, naveli su iz DF-a.

Građane BiH “koji vole svoju domovinu” su, baš kao i SDP, pozvali da se sutra u 19:00h u što većem broju okupe ispred OHR-a kako bi poslali jasnu poruku o tome da su “rješenja utemeljena na etničkoj diskriminaciji, rješenja suprotna svim demokratskim i pravnim stadardima u potpunosti neprihvatljiva”.

“Nećemo dopustiti podjelu naše domovine i za nju ćemo se boriti svim demokratskim sredstvima. Borba za državu i dostojanstvo svih nas ne može i ne smije biti izgubljena”, naveli su iz DF stranke.

Piše: Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime