Dijaspora iz Amerike skuplja novac za pomoć košarkaškim reprezentacijama BiH

0
315

Košarkaki savez Bosne i Hercegovine uputio je apel za finansijsku pomoć, jer su odlasci nacionalnih selekcija upitni.

S obzirom na veliki broj poziva građana BiH koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama, a koji žele pomoći finansiranje košarkaških reprezentacija, Košarkaški savez BiH pokrenuo je prikupljanje sredstava putem GoFundMe platforme i u SAD.

Kako ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, pomoć dijaspore može biti ključna u pokušaju da se zatvori finansijska konstrukcija za pripreme reprezentacija i učešće na velikim takmičenjima.

-Reč je o akciji sličnoj onoj u Australiji, koju je takođe pokrenula naša dijaspora. Odlučili smo je pokrenuti nakon poziva građana koji žive u SAD, a koji zaista žele pomoći. Kontaktirali smo zatim Ismira Mirvića, predsednika FK Sarajevo, koji se takođe uključio u ovu priču, a nadamo se da će njegov primjer slediti još ljudi dobre volje – kaže Čolan.

Ranije su Košarkaški savez BiH i počasni konzul te zemlje u Australiji Amir Šahinović pokrenuli akciju skupljanja novca za nastup košarkašica BiH na Svetskom prvenstvu, a veće ministara BiH na čelu sa predsedavajućim Zoranom Tegeltijom obećao je finansijsku pomoć Košarkaškom savezu BiH u vezi sa organizacijom putovanja muškim i ženskih selekcija.

Blic

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime