Dizel na Bingo Petrolu košta 2,66KM

0
61

Bingo Petrol trenutno nudi najjeftinije gorivo u Tuzlanskom kantonu, a od jutros na ovoj benzinskoj pumpi sve potrošače dočekale su nove snižene cijene kako dizela tako i benzina.

Kako je objavljeno, dizel ovdje košta 2,66 KM/litru, dok je benzin 2,41 KM/litru. Cijene su različite od kompanije do kompanije na pojedinim pumpama cijena dizela ide i do 2,96 KM/litru dok se cijena benzina kreće i do 2,76 KM po jednom litru.

Podsjetimo, kompanija Bingo napravila je svoj prodor i na tržište naftnim derivatima, a prvu benzinsku pumpu otvorili su u prigradskom dijelu Tuzle u industrijskoj zoni Bosanska poljana, gdje se također nalazi Uprava ove kompanije, kao i Bingov Zoološki vrt.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) usvojila je nedavno i nacrt dozvole za rad za trgovinu na veliko naftnim derivatima, osim LPG, kompaniji Bingo Petrol Tuzla što indicira da najveći trgovački lanac u BiH koji u svojoj grupaciji broji dvadesetak kompanija ima u planu ozbiljnije se baviti u naftnim biznisom.

(Tuzlanski.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime