Dodik: 1.mart je falsifikat falsifikata

0
185

ISTOČNO SARAJEVO – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da “1. mart, koji muslimani obilježavaju kao tzv. dan nezavisnosti BiH, nije nikakav praznik, već sinonim zla, stradanja i uvoda u krvavi građanski rat”.

Dodik je naglasio da je “poražavajuća činjenica da neko slavi početak rata, ubistvo srpskog svata na Baščaršiji, paljenje srpske zastave, preglasavanje i početak etničkog čišćenja sarajevskih Srba”.

“Sve to govori kako muslimani vide BiH. Kako su je gledali 1. marta 1992. tako je vide i danas – BiH čiji su oni vlasnici, dok su Srbi i Hrvati za njih stranci na svojoj zemlji i na svojim ognjištima. Te 1992. godine oni su poslali jasnu poruku kakvu BiH žele – istu kao što je današnje Sarajevo u kojem su Srbi na nivou statističke greške”, naglasio je Dodik.

On je istakao da je 1. mart nepostojeći praznik, falsifikat falsifikata i, prije bi se moglo reći, dan žalosti za sve njene stanovnike.

“I danas, 30 godina kasnije, kod muslimanskih lidera postoji isti poriv da falsifikuju istoriju, činjenice, ustavnu poziciju BiH kao državne zajednice sastavljene od dva entiteta – Republike Srpske i FBiH i tri konstitutivna naroda. Nažalost, ta nakaradna potreba muslimanskog političkog Sarajeva da svoje stavove i interese nameću svima nama koji živimo u BiH nije danas ništa manja nego juče, prije pet, deset i 30 godina. Kako je bilo 1992. godine kada su održali nelegitimni referendum, tako je i danas”, ukazao je Dodik.

On je naglasio da je za budućnost BiH, ako je i ima, neophodno poštovanje onoga što je suština Dejtonskog sporazuma i Ustava, a to je da je BiH zemlja dva entiteta i tri konstitutivna naroda, na čemu Republika Srpska sve vrijeme insistira.

“Majorizacija bilo koga u BiH neće donijeti ništa dobro i zato budućnost BiH je u poštovanju volje svih koji žive u njoj, dijalog i dogovor”, poručio je Dodik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime