Dodik: Izetbegović pokušava obmanuti omladinu da je Srbija ratovala u BiH

0
126

Mi smo vijekovima svoji na svome, dočekivali i ispraćali imperije od kojih su neke, poput Otomanske, u BiH ostavile vidljiv trag, izjavio je Dodik.

avaz

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik: Izetbegović pokušava obmanuti nedavno rođene da je Srbija ratovala u BiH

Mi smo vijekovima svoji na svome, dočekivali i ispraćali imperije od kojih su neke, poput Otomanske, u BiH ostavile vidljiv trag

Dodik: Žalosno da Bakir Izetbegović nakon svega što su prošli narodi u BiH svom narodu pominje rat kao opcijuFOTO: AVAZ

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je “nekadašnji lider Bošnjaka Alija Izetbegović žrtvovao mir za muslimansku državu koju nije dobio, jer su Srbi, kao autohton narod na ovim prostorima, uspjeli da odbrane svoje kuće i imanja”.

– Predsjednik SDA Bakir Izetbegović podlo i uporno pokušava da obmane nedavno rođene da je Srbija ratovala u BiH, čime želi da poruči da je BiH muslimanska i svi koji nisu muslimani su odnekud došli. 

Mi smo vijekovima svoji na svome, dočekivali i ispraćali imperije od kojih su neke, poput Otomanske, u BiH ostavile vidljiv trag – rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da je “Srbija razarala na Balkanu i da nema gdje nije pravila problem u posljednjih 30 godina”.

Dodik je kazao da je žalosno da Bakir Izetbegović nakon svega što su prošli narodi u BiH svom narodu pominje rat kao opciju.

– Niko nije zaslužio takav teror od svojih političkih predstavnika, pa ni muslimani u BiH – rekao je Dodik.

Avaz

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime