Dodik: Kad mi kažu ‘Đesi, Bosanac’, dođe mi da se potučem

0
340
epa07905585 Member of the presidency of Bosnia and Hercegovina Milorad Dodik listens during the press conference after the Serbia, Turkey, Bosnia and Hercegovina trilateral meeting in Belgrade, Serbia, 08 October 2019. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik gostovao u emisiji “Ćirilica” na Happy TV. Kao po običaju lider SNSD-a je iskoristio ovu priliku da negira BiH, genocid, vrijeđa Bošnjake i Bosance.

Dodik je otkrio da ga “boli kada ga neko nazove Bosancem”.

“Ja nikada nisam ni bio Bosanac, kada meni neko kaže ‘Đesi, Bosanac’, meni dođe da se potučem. Ja sam uvijek bio krajiški Srbin, nikada od toga nisam odustao, jedino što nikada nisam bio bosanski Srbin. Ja sam Srbin i to je podvala još od onog Kalaja, u kojoj su pokušali da taj srpski identitet razbiju pa su govorili hrvatski Srbi, bosanski srbi, crnogorski Srbi, pa kosovski Srbi, pa će ispasti i beogradski Srbi na kraju, da nisu ostali Srbi. To je njihova koncepcija koja ide. Ako se mi tome ne odupremo onda naravno da počnu i neki naši ljudi da govore tako, na taj način. Ja sam prepoznao tu opasnost i nikada nisam pristao da budem identifikovan na taj način. Ta identifikacija pripadnosti narodu kod nas je izrazita, ona je daleko izraženija nego ovdje možda u Srbiji, ali to je naprosto zbog uslova u kojima mi živimo”, rekao je Dodik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime