Dodik otkrio da Bosne neće biti ako se ne desi ovo

0
102

Trenutno je na sceni tužan pokušaj da se BiH održi intervencijom stranaca praveći određene institucije koje nemaju nikakav autoritet i samo zaustavljaju RS da realizira projekte, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH mora biti ustavna ili je neće biti, te da RS bira ustavnu BiH.

Dodik je rekao da nametanje rješenja nije način da se spasi BiH, te smatra da bi i za muslimane bilo bolje da imaju svoju državu i da bi sa čistim računima bolje sarađivali.

On je naveo da je trenutno na sceni tužan pokušaj da se BiH održi intervencijom stranaca praveći određene institucije koje nemaju nikakav autoritet i samo zaustavljaju RS da realizira projekte kao što je izgradnja hidroelektrane “Buk Bijela”, aerodrom u Trebinju, gasovod…

O predstojećim izborima

Dodik je za RTRS naglasio da se nije odustalo od dokumenta koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, a koji se odnosi na vraćanje nadležnosti, te da je riječ o “najvažnijem dokumentu novije političke historije RS i da u tom procesu nije učestvovala opozicija”.

Govoreći o predstojećim izborima, Dodik je rekao da ankete pokazuju od 34 do 37,4 posto podrške SNSD-u, čiji je lider.

On je dodao da i ankete koje se odnose na pojedinačne funkcije pokazuju apsolutnu prednost Željke Cvijanović kao kandidata za člana Predsjedništva BiH u odnosu na protukandidate, kao i ogromnu prednost njega kao kandidata za predsjednika Republike Srpske u odnosu na ostale kandidate.

– Cijenim kandidate, nije mala čast biti kandidat za predsjednika RS. Smatram da dolazi vrijeme koje traži dosta stabilnosti, nikakav avanturizam koji bi mogao da našteti RS – rekao je Dodik.

Cijena posla koji radimo

On vjeruje da u RS ljudi razumiju da dolazi vrijeme u kojem će biti promjena u svijetu i da je važno da oni koji predstavljaju srpski narod imaju prolazne puteve u vezi sa mogućnostima da utiču na samu poziciju RS, što pokazuje predsjednica RS Željka Cvijanović posjetom SAD i on svojim posjetama Rusiji, Izraelu, Briselu i ostalim mjestima.

– A opet u RS čujem neke koji govore da postoji neka vrsta izolacije, vjerovatno misle da treba da me primi neko u Velikoj Britaniji, a ja smatram da su Britanci veliki spekulanti i da ovdje imaju svoje lokalne političare, političku partiju u RS koju podržavaju u želji da dođe do vlasti da bi oni mogli da kreiraju neke svoje interese, u pravilu na štetu srpskog naroda – istakao je Dodik.

On je naglasio da je najlakše biti opozicija i napadati sve, pokazivati netoleranciju ka bilo kakvom uspjehu ostvarenom u nemogućim okolnostima koje, između ostalog, podrazumijevaju i lične i prijetnje porodici.

– To je cijena posla koji radimo. Pokazali smo da nismo spremni da pokleknemo – zaključio je Dodik. 

(Avaz)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime