Dodik: Pozivam političare iz FBiH da se ne miješaju u politički život Republike Srpske

0
88

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se povodom špekulacija da bi visoki predstavnik mogao nametnuti neke odluke koje se tiču Republike Srpske.

Podsjetimo da su i pojedini političari iz Sarajeva, nakon što je visoki predstavnik nametnuo odluke koje se tiču izbornog procesa i formiranja vlasti u FBiH, uputili poziv da se slično učini i u RS-u.

“Pozivam političare u FBiH koji su s oduševljenjem dočekali Christiana Schmidta da se ne miješaju u politički život Republike Srpske, iako razumijem njihovo razočaranje. Vijeće sigurnosti UN-a nikada nije imenovalo osobu koja se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, a ime joj je Christian Schmidt, te stoga Republika Srpska ne mijenja svoj stav, koji je zasnovan na poštovanju pravno obavezujućih rezolucija UN-a”, saopštio je danas Dodik.

Kako je rekao, Christian Schmidt kao osoba bez legitimiteta ne može donositi legitimne odluke.

“Čak i da je legalnim putem došao u BiH, pravo da nameće zakone nije mu dozvoljeno nijednim aktom. Republika Srpska je davno iznijela stav da neće poštovati nametnuta rješenja visokih predstavnika i taj stav je nepromijenjen”, zaključio je Dodik.

Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime