Dragan Lukač zbog šamara Drašku Stanivukoviću kažnjen s 300 KM

0
43

Bivši ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač osuđen je u banjalučkom Osnovnom sudu na 300 maraka novčane kazne za nanošenje tjelesnih povreda Drašku Stanivukoviću.

Sud ga je oslobodio optužbi za ugrožavanje Stanivukovićeve sigurnosti. Ocijenjeno je da nije dokazano da je optuženi počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, ali da je počinio tjelesnu povredu.

Ovom nepravosnažnom presudom Lukač je dužan da plati sudske troškove od 1.000 maraka. Okružni javni tužilac Sanja Guzina najavila je žalbu na presudu.

Lukač ni njegov branilac nisu bili na izricanju, prenose Nezavisne novine.

Prema optužnici, banjalučko Okružno tužilaštvo teretilo je Lukača da je Stanivukovića napao 23. decembra 2019. godine oko 10.00 sati navečer za vrijeme održavanja posebne sjednice parlamenta RS čiji tok su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

Navodi se da je u toku sjednice narodni zastupnik Stanivuković predsjedniku Vlade RS dao zastavice sa oznakom NATO pakta.

“Te zastavice je predsjednik Vlade polomio i bacio na pod. Optuženi je oštećenom uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas”, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život”, navodi se u optužnici.

Potom je kako se dodaje, više puta pozvao oštećenog da dođe do njega.

“Kada mu je oštećeni prišao, rekao mu je: Još jednom, još jednom majmune, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica te mu nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne”, dodaje se.

Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime