Evo koliko najpopularniji tiktoker zaradi od samo jedne objave, iznos je vrtoglav

0
139

Dvadesetdvogodišnji Senegalac Khaby Lame u junu je prestigao megapopularnu tinejdžericu Charli D’Amelio i postao najpraćeniji tiktoker. Na spomenutoj društvenoj mreži već ga prati preko 149,5 miliona ljudi, a za jednu svoju objavu zaradi enormnu sumu novca.

Lameov menadžer Alessandro Riggio u intervjuu za Fortune otkrio je o kolikoj sumi novca je riječ. Naime, po jednoj svojoj objavi, Lame može zaraditi i do 750.000 dolara (preko 1,4 miliona KM), što znači da je Senegalac na putu da zaradi 10 miliona dolara tokom samo jedne godine.

Ova svota određena je ugovorom, a većina Lameovih prihoda dolazi od reklamiranja robnih marki na njegovom profilu. Između ostalog, modna kuća Hugo Boss, čije je Lame zaštitno lice, platila mu je 450 hiljada dolara da nastupi na njihovoj reviji na milanskoj Sedmici mode i podijeli to na svom profilu.

Fortune također navodi i kako je jedan holivudski studio platio Khabyju 750.000 dolara za samo jednu objavu na TikToku.

Lame se, inače, počeo snimati na TikToku nakon što je izgubio posao tokom pandemije koronavirusa. Njegovi “nijemi” videozapisi, no popraćeni upečatljivim izrazima lica, ismijavali su brojne situacije te tako postali hit među korisnicima.

Unatoč tome što nije rekao nijednu riječ, Khaby je uspješno pronašao zajednički jezik sa svojim pratiteljima, a to mu je otvorilo i brojna druga vrata. Upoznao je neke od svjetskih zvijezda, poput Snoop Dogga, Idrisa Elbe, Jasona Derula, Messija, ali i Zlatana Ibrahimovića, Novaka Đokovića i mnogih drugih.

Ipak, Lame, koji je ujedno i hafiz Kur’ana, nije uvijek uživao u raskošnom životu.

Kao dječak je 2001. godine imigrirao s roditeljima iz Senegala u jedno torinsko predgrađe u Italiji. Nakon što je završio srednju školu, radio je kao strojni radnik u tvornici sve dok nije izbila pandemija, ostavivši ga bez posla.

Njegov menadžer, istakao je kako Lame ni danas ne zna koliko novca ima na bankovnom računu te da mu je najbitnije “nasmijavati publiku”.

“Volim nasmijavati ljude. Volim svoju porodicu. Volim svoju kompaniju”, rekao je mladić.

Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime