Gradonačelnik Mostara bez imalo stida preuzeo zasluge za velike uspjehe Lane Pudar

0
306

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić preuzeo zasluge za uspjehe Lane Pudar: “Da smo joj izgradili bazen, nikad ne bi bila ovako dobra. Nema na čemu”

Ako želite podržati naš portal, možete kliknuti na bilo koju reklamu ispod od kojih imamo zaradu po kliku. Hvala!

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u ime Gradske uprave grada na Neretvi preuzeo je zasluge za velike uspjehe Lane Pudar.

Lana je u posljednja 23 dana plivala 22 trke te u navedenom periodu ostvarila plasman u osam finala i osvojila čak pet medalja, a Kordić smatra da je grad Mostar odlukom da ne izgradi bazen na kojem bi Lana mogla trenirati, izvukao ono najbolje iz bh. plivačice što dokazuju i njeni rezultati.

“Ako gledamo plivačice iz mnogo razvijenih zemalja, vidjećemo da imaju vrhunske uslove, bazene, trenere, ali da uprkos tome većina njih nemaju rezultate kakve Lana ima. Mislim da se sa sigurnošću može istaći da uzrok Laninih vrhunskih podviga leži u odluci gradskih vlasti u Mostaru da ne izgrade bazen i omoguće Lani komfor kakav bi željela”, istakao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara vjeruje kako bi kvalitetniji uslovi negativno djelovali na Lanu i ne bi iz nje izvukli angažman, inat i upornost kakve trenutno posjeduje.

“Da je Lana godinama imala vrhunske uslove kakve smo joj svakako mogli omogućiti, pritisak na nju bio bi mnogo veći jer bi se srazmjerno sa odličnim uslovima povećala i očekivanje od nje. Mi smo to znali, zbog čega smo i odlučili da ne radimo ništa kako bi joj poboljšali okolnosti u kojima trenira. Ubijeđen sam da smo zahvaljujući time i napravili od nje šampionku kakva jeste, te apelujem na sve nivoe vlasti da takvu praksu primijene i na ostalim sportovima kako bi pokušali poboljšati nastupe bh. sportista”, rekao je Kordić.

Kordić je dodao da očekuje javnu zahvalu od Lane Pudar i njenog oca Velibora jer je kao gradonačelnik Mostara najzaslužniji što procedure za izgradnju bazena u Mostaru još nisu završene te da je upravo svojim nezalaganjem po tom pitanju pozitivno utjecao na Lanu, njen mentalitet i inat da dokaže drugima kako je katastrofalni uslovi ne mogu spriječiti da postane najbolja na svijetu.

#LanaPudar

Izvor: Facebook Stranica “KlikBajt”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime