HDZ: Uvjereni smo da ćemo po prvi put imati ženu u Predsjedništvu BiH

0
56

Nakon održanog sastanka, izaslanstvo je prisustvovalo promociji dokumantarnog filma “Praznine”, rediteljice Anele Križanac.

Danas je u Vitezu Predsjedništvo Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača”, obilježilo 14. godišnjicu od osnivanja.

Marina Pendeš, predsjednica Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača” na održanom susretu prilikom obilježavanja godišnjice utemeljenja predstavila je dosadašnje aktivnosti jednog od organizacijskih stubova HDZ-a BiH, kao i planirane aktivnosti Zajednice žena u kampanji do izbora 2. oktobra.

Pendeš je istakla jednoglasnu podršku cjelokupne organizacije Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača”, Borjani Krišto, zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podrška Borjani neće izostati

“Uvjereni smo kako podrška birača neće izostati, te kako će Predsjedništvo Bosne i Hercegovine po prvi puta u historiji za članicu Predsjedništva BiH imati ženu”, poručila je Pendeš, te poziva sve birače, da u nedjelju 2. oktobra 2022. godine, pruže podršku kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a BiH/HNS-a.

“Želimo drugima uskratili priliku da biraju umjesto nas”, zaključila je Marina Pendeš.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH istakla je značaj žena kako u politici tako i u svim drugim zanimanjima te njihovom djelovanju i doprinosu društvu u cjelini.

Krišto je izdvojila važnost i ulogu Zajednice žena „KKK“ u svim aktivnostima i okupljanjima hrvatskog naroda koji pokazuju i snagu zajedništva HDZ-a BiH.

Slobodna Bosna

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime