Jedan komentar na internetu: “Da sam juče umro, ne bih saznao da je Lana Pudar srpkinja”

0
1295

“Da sam juče umro, ne bih saznao da je Lana Pudar srpkinja, a koga je i to briga! Devojka je fantastična! I nastupa za svoju zemlju. I navijam za nju, od prošle godine. Ovaj Balkan je bolesno mesto!” Ovako glasi objava osobe D.N. koju je objavila na Facebooku.

Mediji u Bosni i Hercegovini ljutiti su zbog pisanja srpskog Kurira o njihovoj plivačkoj senzaciji Lani Pudar (16). Nakon što je mlada Mostarka postala europska prvakinja u disciplini 100 metara delfin, pojavio se tekst naslovljen “Nova europska prvakinja nije htjela Srbiju, izabrala Bosnu”. U tom tekstu stoji kako je njezin otac Velibor pravoslavni Hercegovac i bivši vratar srpskih klubova Čukaričkog i Paliluca. 

Otac Lane Pudar: Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja

Velibor Pudar je nekadašnji vratar Veleža i nikada nije krio svoj patriotizam prema Bosni i Hercegovini: “Molim vas da ne morite više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu.”

(index.hr)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime