Jelena Trivić oštećena za 68.177 glasova – Po ovome Dodik ne može biti predsjednik Srpske?!

0
176

Komentarišući izborne krađe u Republici Srpskoj i izvještaj kontrolnog brojanja CIK-a, predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da je kandidat opozicije Jelena Trivić oštećena za ukupno 68.177 glasova.

Nevjerovatno je, kaže Borenović, da CIK nije objavio Izvještaj o kontrolnom brojanju.

“Kako je moguće da je kroz kontolno brojanje utvrđena razlika između kontrolisanog i ukupno zaduženog materijala 9.326 glasačkih listića.  Kako je moguće da je kontolnim brojanjem utvrđeno od nevažećih listića 9.380 nevažećih listića sa dva i više kandidata.

Da li je tačno da je od 62 vreće sa neiskorištenim glasačim listićima koje nisu dostavljene ili su nepravilno dostavljene, a 27 vreća nikako nije dostavljeno, da se u njima nalazi 7.695 neiskorištenih listića, tih listića nema, nestali su, a 4.608 je obuhvaćeno nedostatkom izvora iz Centralnog izbornog spiska CIK-a.

Da li je tačno da je uz obrazac PDL koji je neko potpisao, a vidjećemo koji doktor, takvih glasova je 9.443 glasa”, naveo je Borenović i dodao: 

“Utvrđeno je da su sporna 40.453, sa ostalim nevažećim listićima radi se o 68. 177 glasova”, naglasio je.

Postavlja se pitanje, da li bi ovi rezultati donijeli drugačiji rezultat za predsjednika Republike Srpske zaključite sami!

BN

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime