“Kad to završimo prestaću da se bavim politikom” – Dodik najavio kada odlazi u penziju

0
197

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je Republika Srpska stabilna i da njena ekonomija može da iznese infrastrukturne projekte poput deonice auto-puta na panevropskom koridoru “Pet ce”, jer je njena ukupna zaduženost 51 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je najniže u regionu.

– Napraviti šest kilometara puteva govori da smo sposobni da se organizujemo, da imamo strukture i službe, da imamo ljude koji znaju izvršiti procedure, da imamo izvođače koji to mogu činiti i da sada sa ponosom možemo reći da idemo dalje – izjavio je Dodik novinarima u Kostajnici kod Doboja, gde je ozvaničen završetak izgradnje prve deonice auto-puta na panevropskom koridoru “Pet ce”, dužine oko šest kilometara, prenosi Srpskainfo.

Dodik je istakao da već sutra počinju aktivnosti na trasi Vukosavlje-Brčko distrikt i naveo da su u završnoj fazi pregovori za put od Bijeljine do distrikta.

– Očekujem da će Brčko distrikt doneti odluku o trasi koja je usaglašena sa nama da bi mogli i taj deo da gradimo – izjavio je Dodik i naveo da su u završnoj fazi i pregovori za trasu od Višegrada do Istočnog Sarajeva.

Dodik je kao plan naveo spajanje od Bijeljine preko Zvornika prema Palama i Sokocu, a od Višegrada prema Rudom kako bi teritorijom Republike Srpske došli do Trebinja.

– Verujem da kada to završimo onda ću se i ja prestati baviti politikom – najavio je Dodik.

Kada je reč o sredstvima EU za nastavak gradnje, Dodik je ponovio da Republika Srpska nikada neće pristati na koncept unitarne BiH kojim su, kako navodi, ta sredstva i uslovljena.

On je najavio da se završavaju pregovori o povoljnijim okolnostima izgradnje deonice auto-puta od Johovca do Vukosavlja.

– Pričamo o koncesionom ugovoru, gde će to uraditi kineska kompanija putem koncesije, a mi se nećemo zadužiti gotovo ništa – naveo je Dodik i najavio da će već početkom septembra doći osobe koje će to moći odlučiti u ime Vlade Kine.

Blic

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime