Konaković izvrijeđao SDA: Vi ste predstavnik otimačine, kriminala i ucjene

0
123

Sjednica novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izazvala je veliku pažnju javnosti. Naime, na ovoj sjednici za predsjedavajućeg ovog doma izabran je Tomislav Martinović (HDZ BiH), a za potpredsjedavajuće Slađan Ilić (SDP BiH) i Izen Hajdarević (NiP). SDA-ovcima ovo naravno nije odgovoralo.

Molba za HDZ

Podsjetimo, SDA na sve načina pokušavala problematizirati taj izbor. Molili su HDZ da se sačuva ‘legitimno predstavljanje’ tako što će glasati za njihov prijedlog.

O svemu se sada oglasio i lider Naroda i pravde, Elmedin Dino Konaković na svom zvaničnom Facebook profilu.

“Ne možete se pozivati na volju birača kad ste volju PDA birača ukrali tako što ste “završili” Šilju i Jakuba u TK, a Muju u Posavini i tako na silu i novac dobili dva mandata u klubu Bošnjaka.

Volju birača Naroda i pravde u BPK oteli ste tako što ste “završili” Nijaza i ukrali mandat za Aidu u klubu Bošnjaka. Volju svojih birača vam je isporučio DF i na to smo svi navikli. Krali ste volju birača na svim biralištima širom BiH jer ste napravili takav sistem, lopovski.

Politička trgovina

To vam se ne zove legitimitet, to vam je lopovluk, kriminal, politička trgovina i korupcija. Kradjama ste sa realnih 6/7 navukli na svojih 9, kupili i ukrali još 3 u TK, BPK i Posavini, DF vam dao 1 i imate 13.

Samo ste potvrdili da ste legitiman predstavnik otimačine, kriminala, ucjena i kupovine. U tome zaista nemate premca, šampioni ste i van granica BiH”, napisao je Konaković poruku SDA-ovcima.

Na ovu temu za Raport je govorio i Nezim Alagić. Kazao je da je svima potpuno jasno da SDA na sve načina pokušava problematizirati taj izbor kao i cijeli proces formiranja vlasti na nivou Federacije BiH.

“To je očekivan i normalan dio političkog djelovanja. Da li se on nama sviđa ili ne to je druga stvar. Nije ništa što nas je iznenadilo i što nismo očekivali. Imaju pravo da to pokušaju oboriti. Međutim, ta cjelokupna procedura je provedena u skladu sa propisima ove države. Ništa sporno nije urađeno”, istaknuo je Alagić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime