Konaković: Novi direktor OSA-e neće imati zadatak da špijunira Izetbegovića

0
57

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković najavio je izbor novog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

“On prvi ide”, poručio je lider NiP-a i šef bh. diplomatije.

“To je proces koji je najjednostavniji. To je ključno oružje koje koristi režim kao pritisak na sve nas političke oponente. OSA je postala simbol za obračunavanje sa političkim oponentima kroz pravosuđe, kroz medijske pritiske, finansirani su neki privatni novinari, koordinirano su radili neke brutalne medijske kampanje na društvenim mrežama uposlenici OSA-e”, rekao je gostujući u emisiji Telering.

Kaže da je “zadokumentovao” da su ga na privatnim putovanjima pratili, kako je nazvao, javni agenti jer nisu obučeni da budu tajni.

“Zaista je zloupotreba te priče skupo koštala BiH. Zbog svih tih okolnosti na to mjesto treba doći profesionalan i ozbiljan čovjek koji ima zvanje i diplomu bez diplome i da brzo stabilizira odnose u toj agenciji”, kazao je.

Na pitanje ima li takvog čovjeka, Konaković odgovara:

“S kolegom Nikšićem ovih dana radimo neke konsultacije, nekoliko ozbiljnih i stručnih imena imamo u vidu. Odabrat ćemo onoga za kojeg mislimo da je najbolji. I nikada taj neće imati zadatak da špijunira Bakira Izetbegovića i njegovu porodicu, da špijunira oponente iz političkih patija, da proganja bilo koga od političkih lidera Čovića, Dodika ili bilo koga nego da ako treba prvog mene prati, ako sam sumnjiv organima reda i gonjenja”, kazao je i dodao da će novom direktoru OSA-e biti teško.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime