Lana Pudar dobija 30.000KM od Željka Komšića a 20.000KM od grada Sarajevo

0
756

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uplatio je 30.000 KM uoči odlaska Lane Pudar na Evropsko prvenstvo u Rim, dok je gradonačelnica Sarajeva odlučila udvostručiti obećani iznos za novu evropsku prvakinju.

Nakon što je senzacionalna Lana Pudar sa 16 godina osvojila titulu prvakinje Evrope u disciplini 200 metara delfin, nižu se čestitke za mladu bh. plivačicu.

Među onima koji su čestitali Lani su i bh. političari. Gradonačelnica Sarajeva obećala je nagraditi Lanu Pudar s 10.000 KM nakon što je osvojila bronzu na 100 metara delfin, ali je danas promijenila odluku.

“Zlatna naša šampionko, donijela si neizmjernu radost u našu domovinu! Rastu uspjesi, a time i predviđena nagrada Grada Sarajeva, koju ćemo punog srca duplo povećati. I iznos od 20.000 KM je mali za sve ono sto zaslužuješ, ali znaj da imaš našu podršku! Lana Pudar, volimo te!”, poručila je Benjamina Karić koja je udvostručila obećani iznos.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao naš portal, uoči odlaska Lane Pudar u Rim reagovao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je uplatio 30.000 KM za najbolju bh. sportašicu.

Podsjetimo, za Pudar i sve mostarske plivače čini se da slijede bolji dani pošto bi ubrzo trebala krenuti izgradnja olimpijskog bazena u ovom gradu.

Vijesti prenosi: Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime