Loše vijesti za porodicu Izetbegović: Sebiju izbacili iz Savjeta za nauku i umjetnost Senata UNSA

0
102

Profesorica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović više nije u Savjetu za nauku i umjetnost Senata Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je za Klix.ba rektor UNSA Rifat Škrijelj.

Izetbegović je udaljena sa ove pozicije na inicijativu rektora Škrijelja, koji je to predložio Senatu UNSA, koji je sa 30 glasova za, tri protiv i tri suzdržana izglasao ovu odluku.

Kako nam je rekao Škrijelj, tri su razloga zbog kojih je on Senatu uputio ovu inicijativu.

“Prvi je taj što profesorica Izetbegović nije pokazivala aktivnosti u ovom Savjetu, bila je odsutna sa sjednica i uvijek je slala zamjenu. Drugi razlog je taj što je profesorica Izetbegović prihvatila mandat u Skupštini Kantona Sarajevo što je nespojivo s mjestom u Savjetu i, konačno, treći, a on se odnosi na sve aktivnosti u vezi sa provjerom diplome profesorice Izetbegović”, naveo je Škrijelj.

Kako je rekao, Izetbegović je bila članica Savjeta od 2011. godine, a na njeno mjesto će nakon smjene doći profesorica sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Maja Arslanagić Kalajdžić.

“Doktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Enra Suljić, koja je u Savjetu bila kao zamjena profesorici Izetbegović rekla je da ona nema ništa protiv da bude smjenjena s ove pozicije. Tako da možemo reći da je ova odluka donesena uz njenu saglasnost”, dodao je Škrijelj.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime