Milanović: Hrvati će sami odlučivati s kim će i kako će

0
119
Gospic, 28. oktobra 2022.- Hrvatski predsednik i komandant Oruzanih snaga Zoran Milanovic porucio je danas pripadnicima vojske da je njihov kapitalni i sveti zadatak odbrana Hrvatske i njenih granica, suvereniteta i svega sto cini drzavu, demokratski izabrane vlasti, njezinih stanovnika bez obzira na njihovu etnicku pripadnost i veru. FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MLADEN VOLARIC/bs

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u Čitluku na obilježavanju 29. godišnjice osnivanja Jedinice za posebne namjene “Gavran 2” pripadnicima HVO-a uručio odlikovanja hrvatskog trolista za osobite zasluge njenih pripadnika u ratu.

On je tom prilikom naglasio da je prije dvije godine počeo sa odlikovanjima pripadnika HVO-o, jer bez njih kao i bez vojske Hrvatske i Armije RBiH ne bilo ni Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Naglasio je kako je intoniranje himne BiH na početku svečanosti, a potom Hrvatske, pokazalo dobru volju i dobre namjere hrvatskog naroda u BiH.

“Ali mi imamo i potrebe i za te potrebe se moramo kao država i kao nacija kojoj vi pripadate boriti, ovoga puta ne oružjem ni silom. Ovoga puta upornošću, tvrdoglavošću i pameću”, rekao je.Ističe da su izbori gotovi i da će predstavnici Hrvata sami odlučiti za dalje.

“Sada će predstavnici hrvatskog naroda sami odlučiti s kim će i kako će. Tu, po meni, moj posao i posao hrvatske zakonodavne vlasti naprosto zastaje. Ovo je vaša kuća i to su stvari vašeg intimnog prostora. Naš zadatak u hrvatskom vodstvu , matične države je da vi iz ovog materijala za koji ste se izborili na demokratskim izborima iz ovog sukna, tkanja možete tkati. Naš posao je samo da taj magazin ne bude prazan, da imate od čega tkati”, rekao je Milanović.

Naglasio je kao Hrvatska nema nikakve komplekse ni krivnju i da su Hrvati u BiH i u Hrvatskoj jedno samo u dvije zemlje.

“Nismo borci za globalne idealne, nego za svoje potrebi, svoje danas i sutra svoje djece”, zaključio je Milanović.

Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime