Milanović napao ‘Majke Srebrenice’: Bakir stoji iza njihovog saopštenja!

0
85

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je udruženje Majke Srebrenice za njega postalo politička organizacija i ocenio da iza njihovog saopštenja stoji „kopirajter (copywriter) iz SDA ili iz mešihata“.

On je novinarima u Požegi kazao da je najnovije saopštenje udruženja Majke Srebrenice u kojem je optužen da je „fašista koji glumi demokratu“ predstavlja odgovor Bakira Izetbegovića koji se „hvali pred kamerama da ustvari stoji iza saopštenja“.

„Zadnje saopštenje na Tviteru je moralna katastrofa. I od ovog trenutka je to za mene samo još jedna politička organizacija, a nikako neko prema kome bih trebao imati debelu rezervu, pijetet i oprez kad govorim“, naglasio je Milanović, prenela je njegova pres služba u saopštenju.

On je dodao da to što su napisali da je fašista koji glumi demokratu „minus inteligentno“.

„Dakle onaj ko je to pisao, taj kopirajter iz SDA ili iz mešihata je rekao dobru stvar, dakle ja sam fašista koji to suspreže u sebi već 20 godina i ponašam se kao demokrata“, odgovorio je Milanović na pitanje novinara o kritikama Majki Srebrenice, između ostalog, da je negator genocida u Sreberenici.

On je podsetio da je odlazio u Sreberenicu i da se uvek borio za prava svih manjina u Hrvatskoj, pa i bošnjačke, čija su prava, kako je ocenio, u Hrvatskoj na visokom nivou i „neuporedivno veća nego prava hrvatskog naroda u BiH koji tamo nije manjina nego konstitutivni narod“.

Predsednik je kritikovao što neki bošnjački političari hrvatsku vojsku i Hrvatsku nazivaju neprijateljskom.

„To je država koja je članica Evropske unije i NATO-a i sama će odlučiti kako će odgovoriti na ove bezobrazne i minus inteligentne uvrede koje slušamo svaki dan“, istakao je Milanović.

Povodom oskrnavljivanja spomeniga Vukovarcima poginulim kod Kupresa, gde je nedavno bio, Milanović je rekao da je to „kukavički, ciganski čin“ i da će Hrvatska tražiti počinitelje koji treba da „strepe“.

„To je kukavički, ciganski. Ne romski, ciganski. Nasred visoravni, po noći, gde nema nikoga, gde i vukovi strahuju da ih neko ne napadne, doći to izrazbijati. Kukavički i bedno, mržnja, slabost, jad“, ocenio je hrvatski predsednik.

Milanović je najavio je da će ove godine 18. novembra, na Dan sećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, biti u Škabrnji, u kojoj je poslednji put bio 2007.

Počast Vukovaru će, dodao je, odati dan ranije.

Milanović je kazao da odluka o odlasku u Škabrnju nije bila lak izbor, jer Vukovar ima prioritet, ali da je procenio da je vreme da ode u Škabrnju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime