Milanović o BiH: Dejtonski sporazum se mora poštovati kao ugovor o podjeli vlasti i moći

0
271

Govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom, predsjednik Milanović je još jednom naglasio ključnu važnost Dejtonskog sporazuma kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u petak je primio hrvatske diplomate povodom njihove godišnje konferencije, pa je, kao i premijer Andrej Plenković u četvrtak, potvrdio da hrvatski međunarodni položaj nije nikad bio snažniji, no i da Hrvatska to mora koristiti.

Milanović se u svojoj kancelariji sastao s ambasadorima, generalnim konzulima, konzulima i vojnim izaslanicima koji su od srijede sudjelovali na godišnjoj konferenciji hrvatskih diplomata u Zagrebu, saopćeno je iz njege kancelarije.

“Jaki instrumenti na raspolaganju”

– Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti, a ne samo govoriti o tome – rekao je Milanović.

– Hrvatska kao država ima jake instrumente na raspolaganju, tako se moramo i ponašati – poručio je predsjednik hrvatskim diplomatama, stoji u saopćenju.

Milanović je s diplomatama razgovarao o ključnim temama hrvatske vanjske politike, s posebnim naglaskom na odnos prema Bosni i Hercegovini i Srbiji, te o poziciji Hrvatske u aktualnoj krizi izazvanoj ruskom agresijom na Ukrajinu.

“Dejton se mora poštovati”

Govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom, predsjednik Milanović je još jednom naglasio ključnu važnost Dejtonskog sporazuma kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati, saopćeno je.

Uz stotinjak hrvatskih ambasadora, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika, na sastanku su bili i predstavnici ministarstva vanjskih i evropskih poslova, te dužnosnici ureda predsjednika.

Avaz

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime