NAKON DUGO VREMENA PROGOVORIO VOJIN MIJATOVIĆ: Vidio sam da je Dodik uvrijeđen kao “otac srpske nacije”…

0
34

Mahiću će oprostiti na kraju, jer je imam, a meni i sličnima nikada neće jer smo za srpsku politiku izdajnici, a za bošnjačku politiku ubačeni element, to vam je sudbina Bosanaca i Hercegovaca, poručio je Mijatović.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, komentirao je tenzije koje su se podigle zbog hutbe i progona imama iz Kozarca od strane policije Republike Srpske.

-Moram priznati nisam ni poslušao, ni pročitao, šta je rekao Mahić, već sam prvo vidio reakcije svih političara, pa tek onda preslušao Mahića.

Vidio sam da je Dodik uvrijeđen kao “otac srpske nacije”, kako reče prije neko veče jedan njegov sljedbenik, a da ostali Dodikovi sljedbenici se lome ko će jače osuditi riječi Mahića.

Sa druge strane, bošnjačke patriote lete da zaštite Mahića, da proglase progon i sa 300 km sigurne razdaljine ponovo brinu o Bošnjacima u RS-u.

Zapravo, ništa novo, stara matrica, sada je samo pojačana činjenicom da se radi o riječima Imama i represijom Dodikovog sistema na istoga

I opet mi o posljedicama, a ne o uzrocima. Moram vam priznati kasno je sada i za osude i za odbrane. Odavno BiH nije sekularna država, ako je uopšte bila, odavno su nam vjerske zajednice involvirane u politiku, a politika u vjerske zajednice, odavno smo mi svi zajedno i Mahić i Dodik samo to ne želimo da vidimo.

I naravno, da je malo pameti u politici Srba u BiH, nikad ne bi dozvolili ni blizu ovako nešto prema ovo malo Bošnjaka što je nakon genocida i progona ostalo u Republici Srpskoj, jer ako ništa – barem se to može nakon svega.

I naravno, da je malo pameti u politici Bošnjaka u BiH nikad ne bi dozvolili da se povratnika sjete samo kada su napadnuti i kada treba političkih poena sa sigurne razdaljine od 300 km.

Naravno, da je malo pameti kod svih nas nikad vjerske zajednice ne bi bile dio politike, niti politika dio vjerskih zajednica.

Do tada slučaj Mahić je zaista prava slika našeg društva, naravno i ja smatram da je ovo progon, ali za razliku od ovih što iz daljine viču progon, ja ga živim već godinama, jer Mahiću će oprostiti na kraju, jer je imam, a meni i sličnima nikada neće jer smo za srpsku politiku izdajnici, a za bošnjačku politiku ubačeni element, to vam je sudbina Bosanaca i Hercegovaca, poručio je Mijatović.

  •  Izvor:Slobodna Bosna

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime