Nikšić poručio Bakiru: Da si samo jednu noć prenoćio u rovu ne bi pomislio na “prebrojavanje”

0
630

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da je cijeli dan u dilemi da li komentarisati izjave Bakira Izetbegovića, referirajući se na njegove izjave koje je dao na stranačkom skupu u Hadžićima, a odnose se na “prebrojavanje” i “robote”.

Ako želite podržati naš portal, možete kliknuti na bilo koju reklamu ispod od kojih imamo zaradu po kliku. Hvala!

Kako je rekao Nikšić, kada komentariše, onda postaje opasno da “upadne u njegovu matricu”. “A jednostavno naši prioriteti se drastično razlikuju. Prema posljednjim istupima izgleda da se on odlučio takmičiti u skandaloznim izjavama sa do sada neprevaziđenim prvacima SDA u vrijeđanju inteligencije građana, Novalićem i Skakom. Ipak dok njihove izjave služe uglavnom za podsmijeh na društvenim mrežama, izjave Izetbegovića dižu tenzije, prijete miru i vrijeđaju građane BiH. Jednu noć, samo jednu noć da je prenoćio u rovu, zemunici ili pod otvorenim nebom ne bi ni pomišljao da prebrojava ‘lovce i mlade’ zamišljajući kako dronovi i roboti mijenjaju našu djecu koja odlaze iz ove prelijepe zemlje”, rekao je Nikšić.

Pitao je da li Izetbegović zaista misli da još uvijek u Bosni i Hercegovini ima roditelja koji su spremni slati djecu u rat?

“Koga on prebrojava i za čiji račun? Nema tog robota koji može nadoknaditi izgubljenu mladost – niti onu izgubljenu u ratu, kao ni onu koja je napustila našu zemlju bježeći od vlasti SDA-HDZ-SNSD. Ne znam do kojeg je broja dobacio i ima li tog robota koji može prebrojati svakog čovjeka kojeg smo izgubili pod vlašću SDA. Dosta nam je više Izetbegovićevog huškanja i besmislica. Naravno, ni Dodik i Čović, njegova poslijeizborna braća, ne zaostaju u tradicionalnom predizbornom igranju rata. Kada pogledam biografije trojice samoprozvanih etničkih poglavica – Dodika, Čovića i Izetbegovića – dolazim do samo jednog zaključka: očito je da na rat pozivaju oni koji dana nisu proveli u rovu”, naglasio je predsjednik SDP-a.

Poručio je da su imali tri godine da ratuju, a umjesto rovova birali su trezore, kamione s cigaretama, pustošenje firmi i slične “privatizacijske pothvate”.

“Pustite nas kojim je rat bio rat, a ne brat, da živimo u miru. Da ponovim: takvu vlast ne zaslužuju ni oni koji su glasali za vas i koji vas podržavaju. Onima koji prežive vašu vlast, što bi rekli u kultnom filmu, ni pakao neće teško past’”, zaključio je Nikšić.

Izvor: Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime