Ogrešević: Dodik ne daje odobrenje da BiH pošalje spasilačke timove u Tursku

0
94

Predsjednik NES-a i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević na Facebooku je objavio status u kojem osuđuje predsjednika bh. entiteta Republike Srpske Milorada Dodika da je Bosnu i Hercegovinu predstavio nefunkcionalnom državom a RS predstavio funkcionalnijom od FBiH.

Ogrešević kaže da Bosna i Hercegovina još nije poslala spasilačke timove u pomoć Turskoj jer se čeka se odobrenje Dodikovog ministra sigurnosti Nenada Nešića.

“Nije ni Federacija BiH, iako najavljuju da će spasioci krenuti večeras. Republika Srpska ispratila je već svoje spasilačke timove u Tursku. Dodik je, nažalost, opet uspio predstaviti Bosnu i Hercegovinu nefunkcionalnom državom, a bh. entitet Republiku Srpsku funkcionalnijom od Federacije. A, novo je to da bi još u očima Turaka i Erdoana čak mogao ispasti i istinski prijatelj, koji je pokazao kome se iz BiH najviše žuri da pomogne. Ponižavanje države i svakog istinskog Bosanca i Hercegovca se nastavlja.” – glasio je ostatak objave Nermina Ogreševića.

NES i SBiH su početkom godine istupili iz ‘Osmorke’ i izjavili kako neće učestvovati u koaliciji sa SNSD-om, jer ta stranka nije pokazala spremnost da povuče Zakon o nepokretnoj imovini RS.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime