Ogrešević: Nama je država na prvom mjestu

0
73

Predsjednika NES-a Nermin Ogrešević reagovao je na izjavu zastupnika SDP-a u Parlamentu Federacije BiH Damira Mašića u kojoj je oštro kritikovao stav Ogreševića.

Ogrešević je poručio ranije da je sramna i jadna pozicija čekati reakciju visokog predstavnika u kontekstu formiranja vlasti u FBiH na šta mu je odgovorio Mašić.

“Sramnije je jedino sjediti na dvije stolice i nemati petlju javnosti saopštiti prema kojem političkom subjektu koju obavezu imaš”, poručio je danas Mašić.

Na ovu izjavu je reagovao Ogrešević poručivši da usporedba bilo kakve stolice s pitanjima Ustava i države najbolje govori o znanju, ozbiljnosti i kvalificiranosti jednog političara.

“Čini se da je stolica ključna riječ u tzv. odgovoru gospodina Mašića na naše iznesene stavove. Usporedba bilo kakve stolice s pitanjima Ustava i države najbolje govori o znanju, ozbiljnosti i kvalificiranosti jednog političara. Dok je takvima jedino bitno ko će dobiti koju stolicu, nama je na prvom mjestu država. Razlike su jasne”, poručio je Ogrešević.

Prepucavanja zvaničnika NES-a i SDP-a su potvrdila turbulencije u Osmorki.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime