Otac potrgao dva Kur’ana i ćerku pogodio u glavu njima

0
146

Općinski sud u Travniku je, nakon održanog dokaznog postupka, donio nepravomoćnu prvostupanjsku presudu Fahrudinu Karičiću kojom ga je proglasio krivim za izvršeno kazneno djelo nasilja u obitelji te mu izrekao kaznu zatvora od deset mjeseci.

Prema optužnici koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, optuženom Karičiću se stavljalo na teret da je u periodu od kraja marta 2020. do 25. aprila 2020. godine u okolici Viteza, u porodičnoj kući u kojoj živi sa suprugom N. K. i četvero maloljetne djece, nasiljem te drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio mir, fizički integritet i psihičko zdravlje supruge N. K. i maloljetne kćerke. Prema presudi, on je 31. marta 2020. godine u poslijepodnevnim satima, nakon kraće rasprave i prepirke sa suprugom N. K, sa šanka u kuhinji uzeo veliku šoljicu za kafu kojom je pogodio oštećenu u glavu.

“Ona je tada pala na tlo i izgubila svijest”, stoji u presudi gdje se navodi da je oštećena tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede u vidu potresa mozga.

Optuženi Karičić je, stoji nadalje u presudi, 25. aprila 2020. godine u kasnim večernjim satima u porodičnoj kući, nakon kraće verbalne prepirke i svađe sa suprugom N. K, “uzeo svetu knjigu Kur’an i istu bacio u pravcu maloljetne kćerke pogodivši je u glavu, nakon čega je nastavio uništavati stvari po kući”.

“Iz kuće je izbacio jedan TV prijemnik, potrgao dva Kur’ana te razbio staklo na ulaznim vratima kuće”, navodi se u presudi na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe, stoji na stranici Kantonalnog tužilaštva SBK.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime