Poslodavci na Jadranu nude pomoćnom konobaru minimalac 1200 eura, roštilj majstoru plaća 3200 eura

0
58

Predviđa se da bi ovo ljeto u Hrvatskoj moglo nedostajati čak 30 hiljada radnika, a u Dubrovniku su već izdali više od hiljadu dozvola za strane radnike

Tako, primjerice, u Dubrovniku, kako je otkrila ekipa RTL Direkta, grill majstora u restoranu može zaraditi čak 3200 eura, odnosno oko 24.000 kuna! Vlasnik ugostiteljskog objekta koji je objavio oglas potvrdio je da doista nudi baš tu plaću..

“Naravno, to ovisi o njegovu znanju i želji za radom”, dodao je poslodavac iz oglasa, ali nije precizirao šta je sve u opisu posla.

Velikim primanjima nove radnike vabe i u Istri u najvećem hotelijeru u Hrvatskoj koji je u austrijskim rukama.

Plaće u junu, julu i avgustu za kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1200 i 1800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosit će između 1000 i 1200 eura neto.

U špici ovogodišnje sezone, obećavaju minimalna neto primanja od 1000 do 1800 eura za djelatnike koji će raditi u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima. Dakle, niko neće zarađivati manje od toga za redovno radno vrijeme.

Izvor:Bosna Info

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime