Prevara iz BiH: Za liječenje supruge prikupili blizu milion, a ono koštalo 6.383 KM

0
175

U optužnici su detaljno opisali da je bračni par Alajmović novčana sredstva trošio u privatne svrhe tako što su veće količine potrošili za privatne svrhe podizanjem novca na bankomatima, kartičnim plaćanjem u raznim marketima.

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Zehre Alajmović i Mustafe Alajmović, bračnog para iz Breze zbog kaznenih djela prevare, pranja novca i porezne utaje. Naime, u optužnici podignutoj 3. listopada 2022. godine, a koja je objavljena na službenoj stranici Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, se navodi da su u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2015. godine do 14. prosinca 2021. godine u Brezi zajednički i dogovorno, kao fizička osoba i supružnici, s ciljem da sebi pribave imovinsku korist, doveli lažnim prikazivanjem činjenica veliki broj fizičkih i pravnih osoba u zabludu i držali ih u zabludi tako što su uplaćivali na njihove transakcijske i devizne račune, kao i Paypal račune, novac za prvenstveno liječenje Zehre Alajmović, stipendija, zekata kurbana i dr., a novac su trošili u privatne svrhe, prenosi N1. Ko nema neka uzme, halal je Oni su također osnovali i Facebook grupu pod nazivom:

“Ko nema neka uzme, halal je”, a putem brojnih elektronskih medija su pozivali ljude da im pomognu. U optužnici su detaljno opisali da je bračni par Alajmović novčana sredstva trošio u privatne svrhe tako što su veće količine potrošili za privatne svrhe podizanjem novca na bankomatima, kartičnim plaćanjem u raznim marketima široke potrošnje na području BiH, zatim specijaliziranim trgovinama tehničke robe, obuće, odjeće, benzinskim postajama, naknade za online videoigrice, popravak svog vozila, kao i druge utroške, umjesto za liječenje Alajmović Zehre za koju su prvenstveno tražili novčanu pomoć, na koji način su skrivali ove činjenice od ljudi od kojih su tražili humanitarnu pomoć i od javnosti i time ih dovodili i držali u zabludi o stvarnoj svrsi utroška novčanih sredstava, da bi se svjesno i s htjenjem udružili da takav novac koji je prikupljen putem prevare, direktno primaju, drže i raspolažu s njim.

Više od 3.700 uplatitelja Prema izvještaju, Alajmovići su dizanjem novca s bankomata i na šalterima banaka u kojima su imali otvorene račune oštetili više od 3.700 uplatitelja, pravnih i fizičkih osoba ostvarivši zaradu od 948.283,91 KM, a od čega su na liječenje Zehre Alajmović u inozemstvu potrošili 6.383,05 KM. To znači da su ostatak sredstava – 941.900,86 KM utrošili u privatne svrhe kako je i opisano gore u optužnici koju je sudac u cijelosti potvrdio 24. listopada ove godine.

Bljesak.info

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime