Ronaldo prekinuo intervju: “J*be mi se za FIFU i Katar”

0
140

Mnogo kontroverzi kojima je u centru Cristiano Ronaldo desilo se u posljednje vrijeme. Portugalac je poznat kao jako temperamentan, a njegovo ponašanje vrlo često nije bilo dobar primjer.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Cristiano Ronaldo, trenutno prolazi kroz jako težak period života i karijere.

Početkom godine na porođaju mu je umro sin i čini se kao da Cristiano nije ista osoba nakon tog nesretnog događaja.

Htio je da napusti Manchester United ljetos što mu nije pošlo za rukom, a zatim je imao niz problema s trenerom Erikom ten Hagom.

Pred Svjetsko prvenstvo dao je intervju Piersu Morganu u kojem je mnogo toga lošeg rekao na račun kluba, te je očekivano saradnja prekinuta.

Sada je kao slobodan igrač u potrazi za novim klubom, ali ne uspijeva da ga nađe i sve su prilike da ćemo ga u budućnosti gledati u Saudijskoj Arabiji, daleko od ozbiljnog fudbala.

Iako je u posljednje vrijeme Ronaldo označen kao crna ovca evropskog fudbala zbog njegovog ponašanja, za njega to nije ništa strano.

Ne tako davno sjećamo se da je nakon jedne utakmice Manchester Uniteda udario autistično dijete, a u svježem sjećanju je i meč Srbije i Portugala kada je u Beogradu bacio kapitensku traku i napustio teren nakon što mu suci nisu priznali čist gol.

Nešto malo prije svega toga, tačnije 2015. godine, Cristiano je napravio i jedan incident kada je davao intervju za CNN.

Novinar ga je tada upitao o korupciji u FIFA-i, s obzirom na to da je tada FBI istraživao dodjele domaćinstava Svjetskih prvenstava za Rusiju i Katar.

Ronaldo je imao poprilično oštru i burnu reakciju, te je opsovao i napustio intervju. “Ne zanimaju me FIFA i Katar! Je*e mi se za FIFA-u! Da pričamo o FIFA-I? Ma dajte…”, ljutito je kazao Ronaldo.

Inače, upravo Svjetsko prvenstvo u Kataru bilo je njegovo posljednje u karijeri i neće ga pamtiti po lijepom s obzirom na to da je ispao s Portugalom od Maroka u četvrtfinalu, a posljednje dvije utakmice počeo je na klupi za rezerve.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime