SKI CENTRI NAPOKON ODAHNULI: Turistička sezona nije potpuno izgubljena, pogledajte prelijepe prizore sa Vlašića gdje snijeg intenzivno pada (FOTO)

0
26
Foto Centralna.ba

Prelijepi kadrovi stižu nam danas i sa Vlašića gdje snijeg intenzivno pada cijeli dan, pa je planina već u potpunosti pokrivena bijelim prekrivačem.

Snijeg je napokon prekrio planine u BiH pa raste optimizam turističkih radnika da bi zimska turistička sezona ipak mogla biti spašena.  

Snijega još nema dovoljno za skijanje ali prema prognozama hidrometeoroloških zavoda, snijeg će padati još najmanje dva dana, pa bi se već za vikend mogli pojaviti prvi skijaši na olimpijskim planinama – Bjelašnici, Igmanu i Jahorini.  

Iz Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman obavijestili su javnost da panoramska vožnja neće raditi do daljnjeg, ali da trenutno prave vještački snijeg, te se nadaju se da će kroz nekoliko dana pustiti šestosjed za skijaše i bordere. 

Zbog iznimno visokih tepmeratura, posljednjih dana nije bila moguća proizvodnja vještačkog snijega, no kako su u međuvremenu pale temperature ispod nule, skijaški centri će do vikenda pripremiti staze za skijanje.

Ako bude potrebno, eventualni manjak snijega će nadomjestiti vještačkim osnježavanjem skijaških terena. Jutros u 7 sati, na bjelašnici je izmjereno -5 stepeni, a to je idealna temperature za proizvodnju vještačkog snijega.   

Prelijepi kadrovi stižu nam danas i sa Vlašića gdje snijeg intenzivno pada cijeli dan, pa je planina već u potpunosti pokrivena bijelim prekrivačem.

Staze se aktivno uređuju, prvi skijaši su već na skijama, a prava navala turista očekuje se za vikend. 

SlobodnaBosna.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime