Trump upozorio na mogući treći svjetski rat i objasnio kako će zaštititi Ameriku

0
88

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump rekao je da će izgraditi “neprobojnu kupolu” nad SAD-om ako bude ponovo izabran za predsjednika, jer je upozorio na moguću “katastrofu” trećeg svjetskog rata.

“Ako sada pogledate, riječ ‘nuklearna’ se stalno spominje. Ovo je riječ koju ne smijete koristiti. Nikada se nije koristila za vrijeme Trumpove administracije”, rekao je Trump u videu objavljenom u petak.

Trump tvrdi da nuklearne prijetnje upućuju druge zemlje “zato što nemaju poštovanja prema našem rukovodstvu”, naizgled upućujući na ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove saveznike koji govore o upotrebi nuklearnog oružja.

“Treći svjetski rat bio bi katastrofa za razliku od bilo koje druge. Ovo bi učinilo da Prvi i Drugi svjetski rat budu vrlo male bitke”, rekao je Trump.

Kako bi se suočio s ovom potencijalnom prijetnjom, Trump je rekao da će “izgraditi najmoderniji odbrambeni štit od rakete sljedeće generacije, baš kao što je Izrael sada zaštićen Gvozdenom kupolom”.

Izraelska Gvozdena kupola dizajnirana je za presretanje nadolazećih projektila i jedan je od najnaprednijih odbrambenih sistema na svijetu.

“Amerika mora imati neprobojnu kupolu da zaštiti naš narod”, rekao je Trump.

Bivši predsjednik je do sada jedini republikanac koji je najavio svoje planove da se kandiduje za predsjednika 2024. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime