TUŽILAŠTVO DALO NALOG

0
117

Izdata naredba o izuzimanju zagrebačkog indeksa Sebije Izetbegović

Tužilaštvo KS izdalo je naredbu pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo o izuzimanju indeksa direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović sa Sveučičišta u Zagrebu.

Senat Univerziteta u Sarajevu sredinom januara je održao sjednicu na kojoj su razmatrali izvještaj ad hoc komisije koju je oformio Medicinski fakultet u Sarajevu u vezi sa diplomom Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

U martu prošle godine Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) dobila je odgovore iz Hrvatske u vezi s istragom koja se vodi o postdiplomskim studijima direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.

U odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja navodi se da je Sebija Izetbegović bila upisana na postidiplomski studij, ali da nije polagala ispite i da ga nije završila.

Na zahtjev ovog ministarstva, Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu očitovao se da Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija “Ultrasound in clinical medicine” u akademskoj godini 1992./1993.

Također, fakultet se očitovao da u dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa i dogovorili na pitanja.

“Što se tiče akademske karijere, zavšila sam studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, zatim sam odbranila magistarski rad – mentor mi je bio profesor Srećko Šimić, a za moj doktorat mentor je, ponavljam, bio profesor Asim Kurjak”, rekla je jednom prilikom Sebija Izetbegović.

Medicinski fakultet u Zagrebu je dao pojašenjenje da u dosjeu Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da ona nakon polaganja ispita nije vratila u Studentsku refereadu niti indeks ni ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju. Također je dao odgovor da Izetbegović nije završila poslijediplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, niti joj je na tom studiju izdana diploma.

Izvor :Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime