Twitter: Uklanjamo više od milion spam naloga dnevno

0
87

Twitter svakog dana uklanja više od milion spam naloga, rekli su čelnici novinarima na brifingu u četvrtak, pružajući novi uvid u napore da se smanje štetni automatizovani botovi.

Brifing je uslijedio nakon što je milijarder Elon Musk zaprijetio da će prekinuti ugovor vrijedan 44 milijarde dolara o kupovini Twittera osim ako kompanija ne pokaže dokaz da su spam i bot računi bili manje od 5 posto korisnika koji vide oglašavanje na društvenoj mreži.

Musk je ranije tvitovao da je jedan od njegovih najvećih prioriteta nakon preuzimanja Twittera da “pobijedi spam botove ili umre pokušavajući”.

Tokom konferencijskog poziva, kompanija je ponovila da su spam računi bili znatno ispod 5 posto korisnika kojima se servira reklama, što je brojka koja je nepromijenjena u njenim javnim prijavama od 2013. godine.

Ljudski recenzenti ručno ispitaju hiljade Twitter naloga nasumično i koriste kombinaciju javnih i privatnih podataka kako bi izračunali i prijavili dioničarima udio neželjene pošte i bot naloga na servisu, navodi Twitter.

Kompanija je rekla da ne vjeruje da bi se izračun takvih računa mogao izvršiti eksterno jer bi to zahtijevale privatne informacije, ali je odbila komentirati vrstu podataka koje bi pružila Musku.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime