Vučić: Srbija kupuje ‘dronove samoubice’ od Emirata

0
42

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak da će u roku od 48 sati Srbija potpisati prvi ugovor s Ujedinjenim Arapskim Emiratima o kupovini dronova samoubica iz te zemlje.

Vučić je novinarima u Abu Dabiju rekao i da se “nada” da će za pet do šest mjeseci u Vojsku Srbije stići prvi domaći dronovi samoubice.

“Mi ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova samoubica i vrlo brzo će biti na teritoriji Srbije”, kazao je Vučić poslije obilaska štandova srpske namjenske industrije na Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2023 u Abu Dabiju.

Dodao je da u narednim danima očekuje eskalaciju sukoba u Ukrajini koja će, prema njegovim riječima, dodatno otežati poziciju Srbije.

“Pred nama je izazovan period, jasno je po izjavama predsednika Vladimira Putina da će veoma žestoko nastaviti u Ukrajini. Očekujem velike promene na ratištu za par dana i u daljem političkom delovanju ka Srbiji i sa zapadne strane i od drugih međunarodnih faktora”, rekao je Vučić.

U obraćanju naciji ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je, 21. februara, zapadne zemlje da podstiču rat kako bi uništili Rusiju i da su započeli sukob u potrazi za “neograničenom moći.”

Rekao je da je Rusija učinila sve što je mogla da izbjegne rat, ali da je Ukrajina, koju podržava Zapad, planirala da napadne Krim.

Rekao je i da Rusija želi riješiti sukob u Ukrajini mirnim putem, ali da su zapadne zemlje spremile “drugačiji scenarij” iza njihovih leđa.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime