Zbog izazova s Tik Toka, djeca i odrasli završavaju u bolnici

0
157

Stručnjaci i korisnici društvenih mreža upozoravaju na popularni izazov nazvan “One Chip Challenge” koji ljude navodno šalje u bolnicu nakon konzumiranja čipsa koji ima ukus najljuće papričice na svijetu.

 

Popularni izazov je kreirala Paqui, kompanija za proizvodnju tortilja čipsa, koja je predstavila novi okus i pozvala sve da ga isprobaju.

“One Chip Challenge 2022.” predstavlja čips koji sadrži Carolina Reaper najljuću papričicu na svijetu, a na web stranici kompanije navedeno je da će vam jezik nakon konzumiranja poplaviti.

Korisnici društvenih medija potiču se da pojedu cijeli čips, pričekaju što je duže moguće prije nego što bilo šta popiju ili pojedu i zatim objave svoje reakcije na internetu.

No, medicinski stručnjaci i korisnici društvenih medija koji su isprobali pikantni izazov upozoravaju na potencijalno opasan trend zbog kojeg su neki, uključujući djecu, navodno stigli u bolnicu s nesnošljivim bolovima.

Foto: TikTok

Jedna korisnica TikToka objavila je video koji prikazuje njenu nećakinju u bolnici nakon pokušaja izazova. Videozapis je prikupio 10,7 miliona pregleda i doveo do nekoliko pratećih videa koji objašnjavaju zastrašujuću situaciju.

Jedan naknadni video prikazuje mladu djevojku koju bodre članovi njene porodice dok jede čips.

klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime